top of page

HİÇ BEDENİNİZE NE İSTEDİĞİNİ SORDUNUZ MU ? CEVAPLARI SİZİ ŞAŞIRTABİLİR.

Kararlarımızı alırken beynimiz tek başına yeterli midir; yoksa en doğru kararlarımızı içgüdülerimizi dinlediğimizde mi aldık ? Ya bedenimiz daha biz farkında bile değilken bir çok şeyi biliyorsa ? Belki şimdi bedenimize tekrar söz hakkı vermenin zamanıdır.

timüs bezi

Beyin doğru ve yanlış olduğuna karar verdiğimiz bilgilerle çalışır. Bu yüzden daha acımasızdır ve genelde şimdi şunu yapmalısın, bunu yaparsan böyle olur şeklinde komutlar vererek çalışır. Oysa bugün doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi yarın yanlış bulabiliriz. Yani bu doğrular ve yanlışlar görecelidir. Çocukluğumuzdan beri bize eklenen bilgi ve önyargılarla şekillenir.

Bedenimiz ise kalbimizle ve içgüdülerimizle bağlantıdadır. Uyarıları genelde çok daha nazik ve sakindir. Bu sebeple onu duymak için biraz çaba göstermemiz gerekebilir.


BEDENİMİZİ NEDEN DİNLEMELİYİZ ?


Ayağımız acıdığında düşünmeden ona dokunur ve ovalarız. Karnımız ağrıdığında ellerimizi karnımıza koyarız. Bunlara düşünerek karar vermeyiz bedenimiz neye ihtiyaç duyduğunu bilir ve sadece yapar. Bize neden ve nasıl iyi geldiğiyle ilgilenmez. Sadece bilir çünkü bu bilgi bize genlerimize işlenerek gelmiştir.

Bilim açısından bakarsak, ayağımıza dokunmak derimizdeki bir çok alıcıyı aynı anda çalıştırır ve bir çok dokunma uyaranı ile karşılaşan beynimiz acıyan yere odaklanamaz. Böylece ağrı hissinde hafifleme hissederiz.

Ya da ellerimizi karnımıza koymak orayı ısıttığı için kan akışını rahatlatır ve ağrıyı azaltır.

Bu örnekte olduğu gibi bazen önce beden bilir sonra bilim bize nedenlerini açıklar ve bizi bir adım daha ileriye götürür. Yani mucizeyi yaratan beden ve akıl birlikteliğidir.


BEDENİMİZİ NASIL DUYABİLİRİZ ?

Access Consciousness bedenimizi duyabilmemiz için bize yine kullanımı çok kolay ve eğlenceli bir yöntem sunuyor.

Cevap almanın en kolay yolu denir? Tabi ki "soru sormaktır".

Bedenimize soru sorarak dinlediğimizde tüm dikkatimizi bedenimize veririz. Bu sayede onu duymak ve dinlemek kolaylaşır.

- Bedenim şu an ne yemek istersin ?

Bedeniniz size neye ihtiyacı varsa onu söyleyecektir. Buna örnek olarak hamile bayanların aşermesini verebiliriz. Bazı eşler bunu naz olarak değerlendirse de canım erik çekti demek, bedenim eriğin içindeki bir mineralin ya da vitaminin eksikliğini yaşıyor demektir.

Bu uyarılar fark edilmediğinde ya da gözardı edildiğinde ve sıkı bir doktor takibi de yoksa, kalsiyum eksikliği nedeniyle kireç ya da demir eksikliğinden dolayı toprak aşeren hamilelerle karşılaşılabiliyor. Şimdi, kireç yemektense bedenimize söz hakkı vermek daha kolay diyenler yazıya devam etsinler.


Bu işin sırrı bolca pratik yapmak. Bedeninize soru sordukça onu duymak kolaylaşacaktır. Dilerseniz bedeninize seçenekler sunarak ve bunlara verdiği tepkiyi ölçerek başlayabilirsiniz.

Muz, et, salata gibi seçenekleri düşünerek ve söyleyerek bedeninizi dinleyin. Hangi seçenekte kendinizi daha hafif (iyi, rahatlamış ya da heyecanlı) hissediyor; hangisinde ağır hissediyorsunuz?


Access Consciousness 'ın bu aracı, ihtiyaç duyanlar olduğunu farkettiğimde daha detaylı olarak eğitimlerimde ve seanslarımda anlatmayı sevdiğim bir yöntemdir. Bedenimizi duymanın ve tepkilerini anlamanın farklı yolları ile ilgili detaylı bilgi ve yüz yüze uygulama için seanslarımıza ya da eğitimlerimize katılabilir ya da sadece yazılanları uygulayarak da başarıya ulaşabilirsiniz.


SORULABİLECEK SORU ÖRNEKLERİ:


Bedenimize sorabileceğimiz sorular sınırsızdır. Sizler aşağıdaki örnekleri çeşitlendirebilirsiniz.

  • Bedenim bugün ne giymek istersin ?

  • Bedenim bugün hangi işi yapmak istersin ?

  • Bedenim nasıl hissediyorsun ?

  • Bedenim spor yapmak ister misin ?

  • Bedenim dinlenmek ister misin ?

  • Bedenim zayıflamak için neye ihtiyacın var ?

  • Bedenim bu hissettiğim yoğunluğum sebebi nedir ?

  • Bedenim bu insanla ilgili ne hissediyorsun ?



Hayatın tümü size kolaylık, neşe ve ihtişamla gelsin !!!

Sevgilerimle...

Yeşim Kara

 

NOT: Bu ve bunun gibi daha fazla yazı için lütfen beğeniye (❤️ )tıklamayı ve bloğuma üye olmayı unutmayın. 😊

Randevu ve bilgi için:

web: www.yesimkara.com

instagram: yesimkara_com

106 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page