top of page

GENÇLİK, ENERJİ, SAĞLIK VE MUTLULUK İÇİN UFAK BİR SİHRİMİZ VAR...

Güncelleme tarihi: 17 Haz 2019

Bizi hastalıklardan koruyan, enerjimizi düzenleyen, mutluluk ve sakinlik veren, genç kalmamızı sağlayan, kanseri engelleyen ufak ama mucizevi bir organımız olduğunu biliyor muydunuz?

Bu yazımızda Timüs Bezini tanıyor ve nasıl aktive edeceğimizi öğreniyoruz.

timüs bezi
Timüs Bezinin Yeri

Timüs göğsümüzün üst kısmında bulunur. Temel olarak bağışıklığımızdan sorumludur ve yeni doğmuş bir bebekte yaklaşık 15gr.'dır.

Ergenlik dönemimizde, kadınlık ve erkeklik hormonu hücrelerinin eğitilmesini de üstlenerek 35gr.'a çıkar. Ve malesef bu andan itibaren yavaşça küçülmeye ve yağ dokusuna dönüşmeye başlar.

Stres, depresyon, öfke gibi duygusal veya ağır hastalıklar gibi fiziksel rahatsızlıklar Timüs Bezi'nin daha da hızlı küçülmesine sebep olur.

Bu nedenle bol kahkaha atarak, sevdiğimiz insanlarla daha sık görüşerek ve hoşlandığımız aktivitelere zaman ayırarak stres seviyemizi düşürmek timüsümüzü mutlu edecektir.

Peki bu küçük organ bizim için başka neler yapar ve biz onun küçülmesini engellemek için neler yapabiliriz ?


1. Kanserden, alerjilerden ve hastalıklardan korur.


Timüs Bezi'nin birincil görevi, ileride bağışıklığımızdan sorumlu olacak yeni üretilmiş beyaz kan hücrelerimizi (T lenfosit) toplayıp sıkı bir eğitime alarak; hastalıklara karşı savaşan birer askere dönüştürmektir.

Bu eğitimde askerlerimize, hangi hücrelerin dost hangilerinin düşman olduğu öğretilir. Böylece beyaz kan hücrelerimiz bakteri, virüs, kanserli hücre gibi "düşmanlarla" savaşırlar ama kendimize ait "dost" vücut hücrelerimize dokunmazlar.

Peki bu bize ne sağlar ?


Sağlıklı Timüs Bezi, dostunu düşmanını iyi bilen askerler üreteceği için bu askerler:

  • Vücuttaki kanserli hücreleri hızlıca ayırt edip onları yok edebilirler. Kanser üzerine üzerine çalışmalar yapan Nobel ödüllü Mc. Farlane Buruner, timüs bezinin işlevselliği aktive edildiğinde bedenin her türlü kanserden korunmak ve yoketmek için büyük bir yetenek kazandığını ve kanser riskinin ortadan kalktığını söyler.

  • Kadınlık ve erkeklik hormonlarını eğitir ve görevlerini yapmalarını sağlar. Bu eğitim olmadığında bu hücreler işlevsizleşerek kansere ve kısırlığa zemin hazırlarlar.

  • Polen, kuruyemiş, süt, deniz ürünleri vs. gibi maddelere aşırı tepki vermemeleri gerektiğini bilir ve alerjilere sebep olmazlar.

  • Bakteri, virüs ve mantarlarla kolayca başa çıkarlar.



2. Mutluluk ve enerji verir.


Timüs Bezi'nin adı Yunanca "thymos" yani "hayat enerjisi" kelimesinden gelir ve görevi kişinin kendi hayat enerjisinin yüksek bir frekansta titreşmesini sağlamaktır. Vücutla uyum içinde olduğunda canlılık ve güç verir. Aynı zamanda enerjinizde bir dengesizlik olduğunda timüs bezi egzersizi yapmak bu dengesizliği düzeltmede size yardımcı olacaktır. Timüs Bezi titreştikçe salgıladığı hormonlar size mutluluk verecek; ayrıca endişe, panik atak ve stres durumlarını atlatmanızı sağlayacaktır.

Dr. Kenneth Kee/Happiness And The Thymus Thump


Tarzan'ın ve gorillerinin bir kavgaya girmeden önce içgüdüsel olarak tam da Timüs Bezi'nin olduğu yere vurmaları ya da Anadolu'da üzüntü ile ağıt yakılırken aynı hareketin yapılıyor olması sizce tesadüf olabilir mi ?


.

3. Yaşlanmanızı engeller.


Yaşlanmak aktif bir süreçtir yani yaşlanmak için dizayn edildik. Bunu maalesef kabul ediyoruz. Ama yapılan son araştırmalara göre bu süreci başlatan şeyin Timüs Bezinin küçülmesi ve işlevini yitirmesi olduğu düşünülüyor.

Küçülme nedeniyle bağışıklık sisteminde meydana gelen zayıflama bizi enfeksiyonlara karşı açık hale getiriyor ve iyileşme sürecini uzatıyor. Bu da yaşlanmayı tetikliyor.

Günümüzde yaşlanmayı geciktirebilmek ve Timüs'ün körelmesini engellemek için araştırmalar devam etmektedir. Erken çalışmaların bazıları kalori alımının kısıtlanmasının ve çinko alımının faydalı olabileceğini göstermektedir.

https://www.verywellhealth.com/thymus-gland-overview-4582270



TİMÜS AKTİVASYONU EGZERSİZİ NASIL YAPILIR ?


Bu egzersizleri günlük rutin olarak yapmanın dışında kendinizi enerjisiz, yorgun hissettiğiniz anlarda enerji depolamak için ya da mutsuz hissettiğiniz anlarda bir doz mutluluk için uygulayabilirsiniz.


1-) Access Bars Timüs Egzersizi:


Access Bars eğitimlerimizde ve seanslarımızda anlattığımız; evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz kolay, keyifli ve etkili bir enerji çalışmasıdır. (Yüz yüze çalışılması gerektiği için maalesef yazamıyorum.) Ama merak etmeyin ikinci bir yolunu daha anlatacağım.

Not:Seans ve eğitim için detaylı bilgiyi sitemde bulabilir ya da çekinmeden arayabilirsiniz.

.

2-) Titreşim Yöntemi:

  • Yandaki fotoğrafa bakarak Timüs bezimizin yerini belirliyoruz. (Fotoğrafın büyük hali için yazının başına gidebilirsiniz.)

  • Üzerine 3 parmağımızı (işaret, orta ve yüzük) yukarıdan aşağı doğru yerleştiriyoruz. Herkes hissedemeyebilir ama göğsünüzde timüsün olduğu yerde ufak yuvarlak bir çıkıntı vardır.

  • Şimdi bir kaç tane derin nefes alıyor ve verirken yüzümüzü ve vücudumuzu rahatlatıyoruz.

  • Ardından 15-20 sn boyunca çok sert olmayan vuruşlarla parmaklarımızı aşağı ve yukarı doğru hareket ettirerek Timüs Bezi'mizi titreştiriyoruz.

  • Bu hareketi günde 1-3 kez yapın.

  • Timüs'ünüzün aktive olduğunu, egzersizi yaparken gülümsediğinizi, ruh halinizin düzeldiğini farkettiğinizde ya da ufak karıncalanmaları hissettiğinizde anlayabilirsiniz. Bazen bunları hissetmek biraz zaman alabilir. Biraz sabırla ve günlük rutininize eklediğinizde farkı hissedeceksiniz.

Benim uygulama şeklim şu şekilde:

  • Mutlaka sabahları yataktan kalkmadan ya da kısa bir yoga çalışmasının sonunda Access Bars "Timüs Egzersizi" ile hem enerjimi düzenliyor hem de aktivasyonu sağlıyorum. Çünkü deneyimlerime göre bu yöntem hem çok daha hızlı hem de daha etkili.

  • Gün içinde ise o anki şartlarıma göre "Timüs Egzersizi" veya "Titreşim Yöntemi" ile destekliyorum.

Unutmayın yöntemler farklı olsa da eninde sonunda varacakları nokta aynı olacaktır.

Bu nedenle dilediğiniz yöntemi seçebilirsiniz.


Hayatın tümü size kolaylık, neşe ve ihtişamla gelsin !!!

Sevgilerimle...

Yeşim Kara

 

NOT: Bu ve bunun gibi daha fazla yazı için beğeniye ❤️ tıklamayı ve bloğuma üye olmayı unutmayın. 😊

Randevu ve bilgi için:

www.yesimkara.com

instagram:yesimkara_com

696 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page